м. Київ, вул. Йорданська, 22-А, 04211

[email protected]

+38 (093) 664 74 92 

Кіноклуб Docudays UA при СШ № 210

Кіноклуб Docudays UA при СШ № 210

Шановна громадо СШ №210!

Наша школа намагається йти в ногу з часом і завжди намагаємося брати участь у надзвичайно цікавих та просвітницьких заходах та проєктах. Саме тому, на базі нашої школи створюється, один із небагатьох у Києві, DOCUclub.

Що ж це таке? І які головні місії цього проєкту?

«Мережа DOCU/КЛУБів за реформи» – це всеукраїнський проєкт, який сприяє місцевому розвитку та демократичним реформам у сфері прав людини за допомогою документального кіно, а також націлений на співпрацю й розбудову спроможності місцевих органів влади та громадянського суспільства.


У межах проєкту заплановано:


1. Створення колекції з 60 тематичних документальних фільмів про різні аспекти прав людини та реформи, адаптація цих фільмів до екранізацій (озвучення, відео ремастеринг, переклад, створення субтитрів, описових субтитрів та аудіодескрипцію для людей з інвалідністю), а також розробка відповідних сценаріїв обговорення фільмів з фокусом для різних цільових груп проєкту.
2. Проведення щонайменше 4000 показів фільмів та 4000 супровідних поглиблених обговорень відповідних тем прав людини та реформ піднятих у фільмах в мережі DOCU/CLUBs по всій Україні в межах кампанії з підвищення обізнаності;
3. Відкриття нових кіноклубів на базі та/або проведення спільних показів у співпраці з місцевими органами влади, об’єднаними територіальними громадами, центрами безоплатної правової допомоги, центрами пробації та іншими державними структурами;
4. Проведення щонайменше 50 адвокаційних заходів з питань реформ у галузі прав людини силами DOCU/CLUBs та партнерських організацій;
5. Створення школи для модераторів/-ок DOCU/CLUBs з метою розвитку їхніх професійних навичок та знань у галузі прав людини, модерування та посередництва, комунікації, просування реформ, місцевого фандрейзингу та інших ключових компетенцій. У межах Школи заплановано: два шестиденних літніх табори на 150-200 осіб, 15 тематичних триденних семінарів, дві конференції.


        У результаті проєкт підвищить рівень обізнаності щодо практичних способів та інструментів захисту прав людини, щодо поточних демократичних реформ у сфері прав людини в Україні та супровідних державних кампаній, а також щодо того, як кожна організація та людина може допомогти просувати та впроваджувати їх. Також проєкт сприятиме просуванню та впровадженню демократичних реформ у сфері прав людини в Україні на регіональному та національному рівні, посиленню місцевої участі та відповідальності, реалізації практичних адвокаційних заходів.

Сьогодні Мережа успішно працює по всій країні  у школах, ВНЗ, університетах, бібліотеках, НДО, євроклубах, центрах безоплатної правової допомоги, виправних колоніях та освітніх установах пенітенціарної системи. На початку 2019 року в Мережі було 208 кіноклубів, на початку 2020 - 270. Щороку  вони проводять понад 2000 показів фільмів, в обговореннях яких беруть участь 40 тисяч глядачів і глядачок.

Ресурс покликаний стати робочим інструментом для всіх, хто співпрацює із фестивалем Docudays UA, але в першу чергу він призначений організаторам Мандрівного фестивалю в регіонах, активістам кіноклубів Docudays UA, модераторам дискусій, педагогам.

Тут ви знайдете докладну інформацію про всі фільми, які увійшли до колекції для кіноклубів Docudays UA та на показ яких ми маємо право.

Ви можете знайти анотації кожного фільму, інформацію про авторів, нагороди фільму, а також рекомендації наших експертів щодо організації показів, обговорень фільмів та проведення інтерактивних заходів для різних цільових аудиторій.

За необхідності можна переглянути кожен фільм онлайн у зменшеній якості. Цю можливість проєкт надає всім зареєстрованим учасникам проекту, аби полегшити їм підготовку до показів фільмів та проведення дискусій після їх перегляду.

 

Кожен фільм супроводжується методичними матеріалами: сценаріями проведення дискусій та інтерактивних заходів, рекомендаціями експертів, як краще організувати роботу з кожним окремим фільмом для різних цільових аудиторій, а також додатковими довідковими матеріалами на теми, яким присвячені фільми. З усіма матеріали можна працювати онлайн безпосередньо на сайті, або завантажити на свій комп'ютер у форматі PDF та роздрукувати.

 

Окремий розділ – методичні та інформаційні матеріали для самоосвіти: посібники, присвячені різним аспектам роботи з документальним кіно та питанням правової просвіти, семінари, майстер-класи провідних фахівців. Таким чином ми намагаємося усім нашим партнерам надати рівні можливості доступу до інформації, яку можна подивитися, прослухати, прочитати у зручній формі та в зручний для вас час. Сподіваємося, що ви знайдете тут багато цікавих матеріалів, що стосуються актуальної правозахисної тематики, сучасних методів правової просвіти та медіаосвіти.

На цьому ресурсі ви знайдете приклади найцікавішого досвіду, напрацювань колег, інновації, які можна застосувати у своїй повсякденній роботі. А також приклади та макети реклами, інформаційних матеріалів, які можна використовувати, організовуючи покази документальних фільмів.